Laatste Nieuws

Medailleregen voor majorettes op BKW
En “Batonneke” was erbij
Op 3 en 4 november was het Brabants Kampioenschap (BKW) majorette een feit. Twee dagen lang streden de beste van Brabant tegen elkaar voor een podiumplaats om mee te kunnen doen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) in januari. Aan Muziekvereniging St.Remi de eer om ook deze 20e editie te mogen organiseren onder de vlag van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen(BBM). …Lees verder

2000 Drummers aan Zee
Cesar Zuiderwijk presenteerde: Four Horizons
Zondag 9 september beleefden een aantal slagwerkers van Muziekvereniging St.Remi een unieke belevenis aan het Scheveningse strand. Zij speelden mee met 2000 drummers aan zee. Een initiatief van Cesar Zuiderwijk, de Hagenees die we ook wel een beetje als één van ons zien, aangezien hij hier in zijn vrije tijd heel wat dagen doorbrengt in zijn vakantiehuis.
… Lees verder

Druk bezocht reünieconcert!
Op zaterdag 25 november organiseerde Muziekvereniging St Remi een reünie voor iedereen die ooit lid was van de slagwerkgroep, drumband en klaroenen. Voor een aantal reünisten was het jaren geleden dat ze de lid waren van de vereniging. Sommigen waren lid als kind en hadden het instrument nooit meer aangeraakt. Anderen waren als volwassene lid van de percussiegroep. Maar verleren doe je het blijkbaar niet. Als voorbereiding voor dit concert waren er 6 repetities. De groep bestond uit 30 personen. En dat geeft een geweldige klank. … Lees verder

Ingezonden brief van de winnaar van het dorpenconcours
Geacht bestuur St Remi, beste muziekvrienden, allereerst willen wij graag op deze wijze nogmaals onze dank uitspreken aan St Remi voor de vlekkeloze organisatie van het Dorpenconcours. De ontvangst was hartelijk, de ruimte voor instrumentenopslag ruimschoots, we pasten met z’n allen in de royale inspeelruimte, die ook totaal geen geluidsoverlast gaf; en de concertruimte was royaal met goede verlichting en daarbij sfeervol ingericht. De wisselingen verliepen soepel!
… Lees verder

Brabants Kampioenschap weekend
Het weekend van 4 en 5 november is het zover: De Brabantse Kampioenschappen (BKW) van de BBM staat op het programma. De beste majorettes uit Brabant strijden hier dan om de allerbeste van Brabant te worden en geselecteerd te worden voor het NK van de KNMO. Deze BKW wordt ook dit jaar beid dagen wederom georganiseerd door onze eigen Muziekvereniging St.Remi, waar we bijzonder trots op zijn.
… Lees verder

Geslaagd uitwisselingsconcert
Op zondag 8 oktober ontving Muziekvereniging St Remi Fanfare Voor Eer En Deugd uit Meersel Dreef, Galder en Strijbeek. Deze fanfare staat, net zoals de harmonie van St.Remi, o.l.v. dirigent Charles Bosters. Dat deden zij in de aula van het CCB-gebouw. Voor beide orkesten was het een try-out. Meersel Dreef bereidt zich voor op het jaarconcert en in Baarle worden de puntjes op de i gezet voor het naderende Dorpenconcours dat op 29 oktober gehouden wordt.
… Lees verder

Mosselavond 2017
Je kunt weer overheerlijke mosselen komen eten op ons jaarlijkse mosselavond.
Ook aan niet-mossel-eters is gedacht.
Geef je snel op via info@sintremi.nl of stuur een whatsapp naar 1 van de gsm nummers vermeld op de poster.

… Lees verder

Reünie slagwerkgroep
Al een tijdje bestaat het idee om voor de Slagwerkgroep van Muziekvereniging Sint Remi een reünie te organiseren. Nu hebben een aantal leden van de vereniging dit stokje opgepakt en is er een datum vastgesteld waarop dit evenement zal plaatsvinden.Zaterdag 25 november om 19:00 uur wordt de reünie afgerond met een klein optreden van de reünisten waarna er gelegenheid zal zijn om gezellig bij te kletsen.
… Lees verder

Schakel was weer een groot succes
De weersvoorspellingen waren goed, het beloofde een mooie zonnige dag te worden. De eerste vrijwilligers waren zondag al voor dag en dauw in touw en om 08.00u stond alles klaar en konden de eerste deelnemers zich melden bij de Enclavehut in Baarle. Aan ons van Muziekvereniging St. Remi de eer om als uitbater de hongerige en dorstige deelnemers te ontvangen en deze ook nog te vermaken met muziek
… Lees verder

Het Kroatië avontuur van Myrthe, Esther en Bo
Enkele weken terug hebben jullie hebben jullie wellicht al iets gelezen over het avontuur wat Esther van Tilburg, Myrthe Keustermans en Bo de Leeuw zijn aangegaan> de International Cup 2017 in Kroatië. Van maandag 7 t/m maandag 13 augustus zijn zij in Kroatië geweest om van 9 t/m 13 aug. samen met 1000 andere sporters hun beste beentje voor te zetten. Het was voor de meiden een geweldige ervaring en ze waren daarom ook blij verrast dat ze alle drie een halve finale of finale hebben mogen draaien. … Lees verder

bbq2017Muzikale felicitatie voor 2 jubilarissen
Zaterdag 22 juli was een bijzondere dag voor de afdeling harmonie van Muziekvereniging St Remi. We vierden samen met het hele dorp 50 jaar W6D en het 50 jarig huwelijk van Frans en Riet van den Brandt. Muziekvereniging St Remi draagt het Jeugdwerk een warm hart toe en de W6D is één van de meest bijzondere evenementen van Baarle..
.. Lees verder

bbq2017 Esther, Myrthe en Bo ” VEEL SUCCES ” in Kroatie
Komende week is het dan zover: de International Cup 2017 in Kroatië staat voor de deur voor Esther van Tilburg, Myrthe Keustermans en Bo de Leeuw.
Maandag zullen zij via Charlois naar Kroatië vliegen om daar vanaf woensdag 9 t/m zondag 13 augustus deel te gaan nemen aan deze internationale wedstrijd.

Vele sporters uit verschillende landen zoals o.a. Canada, Japan, Italië, Frankrijk, Schotland, Noorwegen, Tsjechië, Engeland, USA, Ierland, Kroatië, Slovenië, Zwitserland en Spanje zullen hier de sportieve strijd met elkaar aangaan.
… Lees verder

bbq2017 Muziekvereniging St. Remi sloot het seizoen af met Festival-In-De-Tuin!
Het begint een mooie traditie te worden. Enkele jaren geleden werd voor het eerst en bbq georganiseerd voor de hele vereniging. Dit keer waren we te gast bij onze nieuwe voorzitter Frank Jansen. Enkele weken geleden kregen we een uitnodiging voor het festival In-de-tuin. Een week later volgde er een uitnodiging waarin ook de locatie bekend gemaakt werd. Deze week werden we dagelijks verrast met mailtjes van de muziek-bibliothecaris Jos met vrolijke zomermuziek en het verzoek die in te studeren voor vrijdag… Lees verder

 


Wil je meer nieuws over ons horen?
Houd dan naast deze website ook onze facebookpagina in de gaten


Heb je nieuws voor ons?
Stuur ons dan een mailtje naar nieuwsbrief@sintremi.nl


Geschiedenis in woord en beeld.
Vind hier meer berichten uit onze archief!

Comments are closed