Dodenherdenking in tijden van corona

banner-nieuws

Dodenherdenking in tijden van corona; een stille tocht in ons kot

Muziekvereniging St. Remi was al vele jaren op 4 mei aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomst, bij het monument voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers in Baarle-Nassau of bij de Kapel aan de Hooiberg in onze deelgemeente Castelré, voorafgaand met een stille tocht. Maar dit jaar is alles anders.

Om de herdenking toch muzikaal te vertegenwoordigen heeft een deel van ons orkest, samen maar toch ieder apart, het taptoesignaal ingespeeld en opgenomen. Dit is in een video samengesteld en klokslag 19:58:30 uur was het taptoesignaal live op onze facebookpagina te volgen.
Tegelijkertijd werd door 2 leden van ons orkest live het taptoesignaal op trompet ingezet in de tuin van St. Janshove. En ook elders in Baarle klonken tegelijkertijd deze mooie klanken – waarna de twee minuten stilte volgden. Deze twee minuten stilte zijn waarschijnlijk nog nooit zo stil geweest, maar de verbondenheid nog nooit zo groot.

Zeker dit jaar voelt de herdenking anders aan en hunkeren we weer terug naar de vrijheid die voor ons zo heel gewoon is, ook al komt het niet in de buurt van hoe het toen gevoeld moet hebben. Hoewel onze leden van de Baton-Twirl Showgroep, de Slagwerkgroep en van het Orkest zich vanuit thuis blijven inzetten, kunnen we alleen maar uitkijken naar het moment dat we ons weer samen kunnen presenteren aan de gemeenschap. Met Twirling, Percussie en fijne muziek, gewoon lekker op straat of tijdens een van onze uitvoeringen. Wij kijken er alvast naar uit om u terug te zien.

Tot die tijd, blijf veilig en gezond!

Reacties zijn gesloten.