Dubbel Sinterklaasfeest en een serenade

banner-nieuws

St. Remi verwelkomt Sinterklaas 2 keer en brengt een welverdiende serenade!


SINT IN BAARLE
Sinterklaas kwam eindelijk aan in ons dorp en de leden van muziekvereniging St. Remi mochten Sinterklaas en zijn gevolg begeleiden door ons mooi Baarle!

Voor de jongste leden was het een enorm spannende dag. Eindelijk zagen ze Sinterklaas en de zwarte pieten weer. Wat een feest! Ook de ouderen genoten ervan om die jongste leden te zien glunderen. Wat een eer is het om de goedheilig man te mogen ontvangen en een handje schudden! Gelukkig waren we dit jaar weer met de volledige vereniging van de partij om de Sint in alle feestvreugde doorheen het dorp naar het Sint Annaplein te begeleiden. Enorm veel kinderen en hun ouders stonden de muziekleden en majorettes op te wachten. Na de toespraak van de twee burgemeesters en de Sint ging de stoet door het dorp, een flinke wandeling voor de leden.

Wat een mooie opkomst!
Ondanks dat er veel nieuwe leden meededen bij de stoet en nog nooit een parade op straat hadden meegemaakt, ging het fantastisch! De twirl meiden hadden het enorm naar hun zin en genoten zichtbaar van de aandacht. De muzikanten waren ook in groten getale aanwezig, wat dus zorgde voor een hele mooie groep. Na een wandeling door diverse wijken in het dorp ging de stoet richting Cultuurcentrum Baarle waar de Sint al die lieve kinderen mocht ontvangen. Uiteraard bedankte die de leden van St. Remi uitvoerig voor hun muzikale ondersteuning. Iedereen ging met een heerlijk zakje snoepgoed en een tevreden gevoel weer naar huis.
We mogen terugkijken op een fijn weekend met aangenaam weer en wensen iedereen een gezellige sinterklaastijd toe!

SINT IN ZONDEREIGEN
Op zondag 1 december arriveerde Sinterklaas met zijn Pieten in Zondereigen. Ook hier was onze muziekvereniging aanwezig om hen, ondanks de kou, een warm welkom te heten. Nadat de hele vereniging zich verzameld had bij de kerststal in aanbouw, begeleidden we de Sint naar de school van Zondereigen en brachten hem daarna naar Schuttershof waar alle kinderen en hun ouders Sinterklaas mochten begroeten en zingen voor Sinterklaas en zijn Pieten.

We hadden enkele nieuwe muziekstukken , gebaseerd op bestaande sinterklaasliedjes, ingestudeerd. Samen met de Baton-Twirl Showgroep en de Slagwerkgroep vormden we een mooie groep. Na een drankje om weer op te warmen en een kleine pauze vertrok de vereniging richting Chaam, naar Klein Amerika.

SERENADE AAN HET ROBIJNEN PAAR
Martien en José vierden hier hun 40 jarig huwelijk. Martien en José zijn beiden lid van de vereniging. Martien als lid van de slagwerkgroep en bestuurslid. José is klarinettist in het orkest en speelt ook in de slagwerkgroep. Beiden zijn het heel actieve leden, zetten zich in waar ze kunnen en je doet zelden(of nooit) een tevergeefs beroep op hen.
De kinderen hadden gevraagd of het mogelijk was om hun ouders te verrassen met een serenade en om het geheim te houden. En dat is gelukt. Martien en José waren zichtbaar verrast. We speelden enkele marsen, Lang Zullen Ze Leven en als toegift enkele Sinterklaasnummers. Martien en José werden gefeliciteerd door alle leden en er werd geproost op het echtpaar.

Martien en José; nogmaals hartelijk gefeliciteerd met jullie Robijnen huwelijk. Op naar Goud! En we hopen natuurlijk dat jullie nog heel lang lid blijven.

Reacties zijn gesloten.