Medailleregen voor majorettes op BKW

banner-nieuws

Medailleregen voor majorettes op BKW

En “Batonneke” was erbij

Op 3 en 4 november was het Brabants Kampioenschap (BKW) majorette een feit. Twee dagen lang streden de beste van Brabant tegen elkaar voor een podiumplaats om mee te kunnen doen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) in januari. Aan Muziekvereniging St.Remi de eer om ook deze 20e editie te mogen organiseren onder de vlag van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen(BBM). Dit alles was te doen in sporthal de Slagen te Waalwijk.

Op zaterdag reden we om 7:00 naar Waalwijk, om aan ons druk BKW weekend te beginnen. Helaas konden niet alle vrijwilligers aanwezig zijn! In het bijzonder willen we Anjo noemen, onze grote steun en toeverlaat tijdens ons eigen BKW. Anjo, we hebben je gemist!!

WEDSTRIJDDAG 1
Na het klaarzetten van de zaal begonnen we, na het afleggen van de eed, om half 10 aan onze eerste optredens. Voor de zaterdag stonden er 18 optredens van St.Remi gepland. In de ochtend was het al druk voor de meiden, aangezien de twee bonden samen zijn gegaan moesten er zelfs dames meerdere keren dezelfde show opvoeren. Verspreid over de hele dag kwamen ze op de vloer om te knallen. De dames waren best tevreden over hun eigen optredens en ook de coaches vonden het er goed uitzien. Dit bleek wel uit de resultaten, want na een lange dag met optredens en organiseren begon de medailleregen voor St.Remi.

UITSLAG DAG 1
Naast de titel Branbants Kampioen vielen er ook nog NK tickets te halen voor de AP-onderdelen van de BBM en viel er de titel “Star of the Year” te vergeven. Wat was het spannend voor de meiden. Als eerste was het de beurt aan het bekend maken van de “Star of the Year”, dit dit jaar voor het eerst door de jury gekozen werd en net dmv stemmen. St.Remi had 3 mogelijkheden om deze titel mee naar huis te nemen. Zowel Lotte als Yade waren eerder dit jaar Star of the Day met hun solo en ook nog samen met hun duo. 3 kansen dus. Deze spanning werd al snel weggehaald en het was de eer aan onze eigen Lotte, om van de 16 concurrenten, met de titel naar huis te gaan. Er volgde gouden confetti, een mooie bokaal en een roos. Gefeliciteerd Lotte, super goed gedaan !! Naast deze onderscheiding belanden onze meiden maar liefst 10x op het podium > WOUW wat knap. Daarnaast waren ook de andere resultaten er om trots op te zijn, maar net niet voldoende om naar het NK te mogen dat in januari gehouden zal worden door de KNMO en NTSB samen. Voor de KNMO(majorette) onderdelen viel een NK ticket te bemachtigen, voor de NTSB(twirl)onderdelen was deelname aan het BKW al het bewijs dat de NK score binnen is. De volgende podiumplaatsen werden behaald;

BRABANTS KAMPIOEN
1e plaats en dus het Goud; Pien N5 1-baton Kwartet Lotte, Yade, Sanne,Geertje N5 freestyle Kwartet Anne, Daphne, Britt, Pien N4 freestyle Lotte AP Jeugd 2 +NK-ticket Pien&Geertje AP Jeugd 3 +NK ticket 2e plaats en dus het ZILVER; Sanne N5 1-baton Geertje N5 freestyle Lotte&Yade AP Jeugd 2 +NK ticket Yade, Lotte, Sanne, Geertje AP Jeugd 3 ess. +NK ticket 3e plaats en dus het BRONS; Britt N4 1-baton En zoals gezegd waren ook de andere uitslagen prima te noemen, jullie mogen trots zijn en hebben in ieder geval allemaal één of meerdere medailles behaald. PROFICIAT, super knap gedaan. Na de prijsuitreiking stond er een leuke verrassing voor de deur in Waalwijk. Een geweldige mooie roze Limo stond te wachten om de dames naar Baarle-Nassau te vervoeren! Natuurlijk waren er bubbels en goeie muziek aanwezig voor een gaaf feestje! Aangekomen in Baarle hebben ze met z’n alle nog een lekker frietje gegeten. Dag 1 zat erop.

WEDSTRIJDDAG 2
Zondag 4 november was het wederom vroeg opstaan voor de dames en alle vrijwilligers om weer netjes op tijd in Waalwijk terug te zijn. Deze dag was het nogmaals de buurt aan Anne om de vloer op te mogen met haar N3 1-baton en Solo AP Basis. Gelukkig gingen er toch een hoop meiden en ouders mee om Anne aan te moedigen! Ook zondag heeft Anne weer goede resultaten behaal, maar was het niet voldoende om op het podium terecht te komen. Ondanks dat heeft ze ook van dag twee genoten, wederom samen met Batonneke.

BATONNEKE
Batonneke, hoor ik u denken, Jaaaaa sinds kort heeft Muziekvereniging St.Remi een mascotte genaamd “Batonneke”. Deze mascotte heeft de luxe om mee naar huis te mogen met verschillende leden van de vereniging om een blik te werpen achter de muzikant of dansers van onze vereniging, samen op stap te gaan of lekker te ontspannen. Anne was de tweede van onze vereniging waar Batonneke kwam logeren. Afgelopen vrijdag is hij vanuit Jos Smeekens naar Anne gekomen. En wat viel hij gelijk met zijn gat in de boter. Hij mocht gelijk mee op pad met de majorettes naar het BKW en wat een belevenissen heeft hij meegemaakt; intrainen, optreden, zenuwachtig wachten op de uitsla, meerdere keren mee op het podium mogen en ook nog op een hele speciale manier terug naar Baarle: in de Limo met champagne. Nou die moet even bijkomen de komende dagen.

In het totaal heeft St. Remi dus weer een top weekend achter de rug en hebben we gouden-, zilveren- en bronzen medailles in de wacht gesleept. Zonder hulp hadden we dat niet gekund dus nogmaals aan iedereen die geholpen heeft een dikke MERCI want zonder vrijwilligers kun je zo’n weekend niet organiseren. Is getekend, een trotse Muziekvereniging St.Remi

 

Reacties zijn gesloten.