banner-nieuws

Mooie resultaten voor baton-twirlers St Remi deze maand.

Deze maand zijn de meisjes van onze baton-twirling showgroep diverse malen op wedstrijd geweest in Nederland en België. Na de zomervakantie hadden ze gelijk 3 wedstrijden in september van onze groep, in Roosendaal, Herentals, St Oedenrode.

Balans aan het eind van de maand

Drie promoties en vrijwel alle leden mogen zich gaan voorbereiden op zowel de Brabantse als de Nederlandse kampioenschappen die plaats vinden in november en januari aanstaande. Vrijwel iedereen heeft meer dan 1 discipline voor te bereiden, dus de dames weten zeker wat ze moeten doen de komende weken. Ik zeg vrijwel “alle” leden, we hebben ook een aantal nieuwe leden die nog niet meegaan. Die zijn wel super fanatiek, dus wellicht is er plaats voor hen volgend jaar. Pien, Sanne en Daphne: Gefeliciteerd met jullie promotie. En als klap op de vuurpijl werd ons jongste solistje “Star of the day”, op de laatste wedstrijd van dit seizoen. Ook voor Lopke een dikke proficiat!

Niet alleen de sporters bereiden zich voor op de Brabantse Kampioenschappen. 9 en 10 november zijn de kampioenschappen in Waalwijk, voor de 5de keer word deze georganiseerd door onze vereniging samen met BBM. Tijdens deze dagen word er beroep gedaan op de hulp van ouders en andere leden van muziekvereniging St Remi. En net als voorgaande jaren gaat dat helemaal goed komen.

De uitslag van de laatste wedstrijd, ik denk dat die het interessantst is. In willekeurige volgorde…. Te beginnen met teams; beide hebben een 7.6, dus Plaatsing NK en ook BK. Anne: freestyle – 16.875, AT – 2.3 en twirling 1 baton – 2.6, zij mag met deze onderdelen naar NK en BK. Pien: freestyle – 8.62 wat goed is voor een promotie, AT – 2.0 en twirling 1 baton – 2.25. Zij mag met 2 onderdelen aantreden in november en januari. Sanne: freestyle – 8.5 wat goed is voor een promotie en twirling 1 baton – 8.13 beiden geplaatst voor NK en BK. Daphne: freestyle – 8.82 wat ook weer goed is voor een promotie en twirling 1 baton – 8.45 beiden geplaatst voor NK en BK. Britt: freestyle – 8.38 en twirling 1 baton – 8.37 beiden geplaatst voor NK en BK. Duo Lotte en Yade – 7.38 geplaatst voor NK en BK, maar plaatsten zij zich als solist voor beide kampioenschappen. Lotte met freestyle (6.52) en twirling 1 baton (7.7), Yade gaat met haar freestyle (6.82). Lieke deed voor de eerste keer mee als solist in freestyle, en gelijk geplaatst met een score van 7.9. Ook plaatsten Amber en Soraiya met 7.56 en 8.06. Lopke had een score van 6.28 met freestyle.